lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kanien tilojen esittelyä

 
Moni on tuntunut olevan kovin huolissaan siitä, kuinka pystyn hoitamaan kaikki sijaiskodissa olevat kanit asiallisesti, niiden suuren määrän takia. Sinällään ymmärrän tämän, koska vaatiihan iso määrä paljon tilaa ja rahaa, ajasta puhumattakaan. Itselläni kuitenkin kun tämä sijaiskotitoiminta ja eläimet ylipäänsä on ns. elämäntapa, niin eipä siinä mitään jos menee suurin osa vapaa ajasta näidenkin hoitoon. Ajattelin nyt tehdä päivityksen liittyen kanien tiloihin ja hoitoon.



Rudolfin aitaus on 135 x 88-148 cm (kohdasta riippuen).
 
 
 
 

Niken aitaus on 148x70 cm.


 Paten häkki/aitaus -yhdistelmä on n. 137x77 cm.


Sitten vielä kuva jossa näkyy kaikki aitaukset.


Kaksi 120x56 cm häkkiä (oikeasti kerroshäkki, mutta poikaystävä porasi kulkuaukon päälle levyn jotta sai jaettua kahteen osaan). Yläkerrassa Aatu ja alakerrassa Saku.

Ylläolevista kuvista näkyy "olkkarin porukka". Sitten seuraavaksi kuvia "käytävän porukasta".



Ylin ja keskimmäinen häkki ovat 120x58 cm. Ylimmässä asuu Nasse ja keskimmäisessä Hellu ja Lellu.
Alhaalla olevassa 100x51 cm häkissä asuu kaksi kaninpoikasta.


120x57 cm häkit, alakerrassa asuu omat kanini Helmi ja Mimosa, yläkerrassa Rampe. Normaalisti koko tämä kerroshäkki olisi omien kanieni käytössä, mutta nyt ison kanimäärän vuoksi olen laittanut yhden sijaiskotilaisenkin tuonne ylös (ja toki kulkuaukko tukittu).

Sitten viime viikon sunnuntaina otin kaksi uutta kania sijaiskotiin, kun niille oli kova tarve löytää pikaisesti paikka jonne mennä muuton ala. He ovat nelivuotias kanipariskunta, tyttö nimeltä Emmi (kääpiöluppa) ja leikattu poika nimeltä Leevi (hermeliini/kääpiölupparisteytys).





Leevi ja Emmi asuvat makuuhuoneessa ainoina kaneina, 120x62 cm häkissä.

Mökit loppui kesken kun kaneja niin paljon, joten pahvilaatikot ajaa joillakin saman asian.

Kanit saavat toki myös olla päivittäin vapaana, tarkasti aikataulutettuina :D Jaloittelutiloja on kolme, kylppäri/sauna, makkari ja sitten muu kämppään.



Sanomattakin on varmasti selvää, että heinää ja vettä on koko ajan tarjolla. Kanit saavat joka toinen päivä kaura/pelletti sekoitusta, joka toinen päivä tuoretta monipuolisesti.



Kynnet leikataan kun näyttää siltä että pitäisi, samaten turkkia harjaillaan mm. furminaattorilla, kammoilla ja harjoilla.

Eli kaiken pitäisi kyllä olla ok. Kaikki ovat myös tietenkin tervetulleita paikalle katsomaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti