perjantai 13. maaliskuuta 2015

Ullan tarina


Ajattelin esitellä rakkaan syyrialaisen hamsterini, Ullan (lempinimeltään Ulla-Pulla). Ulla on mustalaikukas pitkäkarvainen ja se on syntynyt 6.8.2014. Kasvattaja on Tiia Aittamaa.

                 

Ostin Ullan Humppilassa olleesta jyrsijänäyttelystä lokakuun alussa. Se kiinnitti heti huomioni riekkumalla boksissaan muiden nukkuessa ja niin se vain vei sydämeni mennessään. Niinpä sitten otin myyjään yhteyttä - ja onneksi otinkin, sillä selvisi, että sitä oli haikaillut myös eräs toinen ihminen. Sain kuin sainkin Ullan ostettua ja niinpä sitten sain ensimmäisen hamsterini. Ulla on aina ollut hyvin reipas ja utelias, lempeä ja itsepäinenkin kaveri.


   


Vanhempani ja sisarukseni ihastuivat Ullaan välittömästi (olin heillä silloin vierailulla), ja kun aloin miettiä hamsterille nimeä pikkusiskoni tokaisi sen olevan Ulla. Vastustelin nimeä, mutta pian pikkusiskoni jankatessa Ullasta nimi tarttui minuunkin. Niinpä siitä sitten oli pakko tulla Ulla :D Pikkusiskoni myös alkoi heti intoilla, että minun pitäisi astuttaa Ulla sitten kun sen ikä riittää, ja antaa yksi poikasista hänelle. Lupasin miettiä asiaa...

...Mutta eipä asiassa sitten ollut miettimistä: 14.10 olin ottamassa Ullaa syliin ja tarjosin ensin kättä sille haisteltavaksi. Yllättäen niin lempeä hamsteri purikin minua! Vetäisin käden hämmästyneenä pois, ja Ulla kipitti pois pesäkyhäelmästään paljastaen altaan yllättävän näyn: viisi vastasyntynyttä hamsterinalkua! Ulla oli päättänyt ruveta teiniäidiksi.


    


En tiennyt hamstereiden lisääntymisestä ja poikueista juurikaan, sillä poikuehan tuli täytenä yllätyksenä ja saanut alkunsa jo kasvattajalla. Alkushokin jälkeen aloin imeä tietoa aiheeseen liittyen, ja hamsteripoikueen kanssa pärjättiin, jopa teiniäiti-Ulla teki erittäin hienoa työtä. Poikaset löysivät hyvät kodit ja pikkusiskonikin sitten sai ensimmäisen ikioman lemmikkinsä (ja onkin hoitanut sitä aivan hurjan hienosti ja antaumuksella).


          
 

     Mutta miten Ullalla menee nykyään?


         
                                                          
        Ulla asuu "syrkkidunassa"...


      
      ...Ja syö Brit Animals -merkkistä hamsterinnappulaa.


 
         ....Sekä monipuolista tuoreruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti