keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kevättuulia


Nyt se on vihdoin täällä, kevät! Aurinko paistaa, linnut laulaa ja kissat pääsevät haistelemaan kevättuulia - turvallisesti hihnassa totta kai. Tai oikeastaan vain kaksi kissaani neljästä ulkoilee, Gaia ja Iris. Mooses pelkää ulkomaailmaa kuollakseen (jopa ovensuussa seisomista mamin sylissä) ja Nuppu kun taas ei ole vielä täysin kesy, en ole sitä uskaltanut edes yrittää pukea valjaisiin ja viedä ulos. Niinpä Nuppu on poikansa Mooseksen kanssa aina vain ikkunassa katselemassa Gaian ja Iriksen ulkoilua.


Gaia katselee huuliaan lipoen pihan pihlajapuussa lenteleviä lintuja.

 


Iris poseeraa valjaineen kameralle. En ymmärrä heitä, jotka pitävät kissaansa vapaana ulkona - turha sitten itkeä, jos se jää auton alle, katoaa, tulee ilveksen syömäksi tai palaa luoti mahassa takaisin. Korkeintaan silloin voi itkeä sitä, kuinka tyhmä on ollut, kun on päästänyt kissan yksin pahaan maailmaan. Mulle kissat on perheenjäseniä ja liian rakkaita siihen, jotta voisin nukkua yöni levollisesti mikäli lemmikkini huitelisivat "ties missä". Anteeksi jos puhuin liian suoraan ;)

Mutta se siitä paasauksesta sitten, lisää kuvasaastetta luvassa!






 

Ja saapuihan se Zooplussan tilauskin - koska olen eläintenruokahamsteri, tilaan aina vaan uutta ruokaa vaikka kaapit olisi jo romahtamaisillaan varastojen painosta. Lähes kaiken syöttämäni ruuan elukoille tilaan Zooplussalta sen edullisuuden ja kätevyyden (toimittavat ilmaiseksi kotiovelle) vuoksi, sekä tietenkin pyrin myös tarvikkeet sieltä ostamaan. Ainoa mitä joudun ostamaan suoraan kaupoista, ovat kissojen raakaruuat.



Tämänhetkinen tilaus oli aika pieni, kun en oikeastaan tarvinnut kuin kaninruokaa, mutta tilasin nyt sitten samalla vähän kissoillekin ruokaa. Tilaus sisälsi:

Kissoille:
6 x 800 g Grau Gourmet, makuna siipikarja & merikala
24 x 400 g MAC's Cat, makuina nauta & kanansydän, vasikka & kalkkuna, ankka & kalkkuna & kana, ankka & kani & nauta.

Kaneille:
1 kg Greenwoods kaninruokaa
1,35 kg JR Farm Grainless Complete -pellettiä

Kanien ruokaa nyt ei tossa kauheena ole, kun kaneja kuitenkin useampi. Sekoitan kuitenkin vähän kauraa tuohon lisäksi, niin kilomäärä kasvaa. Ja pellettiähän noi saa vaan joka toinen päivä (ja joka toinen päivä saavat sitten tuoreruokaa).

Kissan ruoka on toki viljatonta ja hyvin lihapitoista. MAC'sin ruuassa on jopa 70% itse lihaa, loput on sitten sisäelimiä ja vitamiineja jne, ei siis sisällä mitään turhaa ja oikeen kelpo ruokaa.

Graukin on laadukasta, siinä on 68% itse lihaa ja kalaa, loppuosa on sitten sisäelimiä, lihalientä ja vitamiineja ym. Tuo 800 g pakkauskoko ei ole ehkä nyt kaikkein kätevin kun sijaiskotilaiskissojakaan ei ole eli syöjiä vain neljä omaa kattiani, mutta koska isoissa pakkauksissa se tulee edullisemmaksi niin mikä jottei.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti