sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kotiloharrastus alkoi taas!

 
Monet parisen vuotta sitten kotiloita harrastaneet saattavatkin muistaa Desire's kotilokasvattajan. Tämä kasvattaja omisti ilmeisesti Suomen harvinaisimman ja suurimman kotilolajikokoelman ja mahtuipa mukaan myös koko maailmassa erittäin harvinaisena pysyneitä lajeja. Elämäntilanteen muutoksen takia Desire's joutui lopettamaan. Nyt hän on jälleen palannut kotilomaailmaan - nimittäin minä!

Eräs päivä eläinkaupassa ihastelin Achatina reticulata albinoja ja kotilokuume nosti jälleen päätään. Hillitsin itseni juuri ja juuri, etten napannut kaupasta kotiloita mukaani. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan minua...

Pian kuitenkin huomasin ilmoituksen lähikaupungissa olevista myytävistä kotiloista, kahdesta Achatina reticulata albinosta ja kahdesta Limicolaria flammeasta. Intopiukeana laitoin myyjälle viestiä ja sainkin kotilot varattua. Sitten jäikin hoidettavaksi enää kyydin järjestäminen tai se, että itse pääsisin hakemaan kotilot. Tässä välissä ehti toinen Limicolaria kuitenkin kuolla. Päätin siitä huolimatta ottaa tämän yhden Limicolarian retikkojen lisäksi. Lopulta sitten kyyti järjestyikin, kun poikaystäväni tuli myyjän kotikaupungin kautta luokseni käymään. Eli perjantaina 6.2.2015 kotiloharrastus starttasi jälleen!

Yritän nyt pitää kotilokasvatukseni pienimuotoisempana kuin ennen, kun meinasin hukkua kotiloihin. Silti näihin kolmeen kotiloon ei ehdottomastikaan tämä kasvatus jää, vaan tulen hankkimaan viimeistään kesällä ulkomailta varmasti liudan uusia lajeja ;)



Limicolaria flammea, aika pikkuinen vielä.




Yksi Achatina reticulatani (ja Gaia-kissa kurkkii taustalla :D)



Toinen retikoistani.













 

Retikoiden yhteinen ruokailuhetki.


Pidetään nyt peukkuja, jotta pian täälläkin olisi taas munia hautumassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti