keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Eläintenhoitotunnit

Kuten tiedätte, opiskelen eläintenhoitajaksi. Aloitin jo vuonna 2013, mutta opinnot eivät edenneet mm. sairauteni vuoksi tarpeeksi, joten aloitin syksyllä 2014 uudestaan. Ensimmäistä luokkaa siis käyn vielä.

Tänään päätin napata kameran mukaan kouluun ja kuvailla vähän, mitä opiskelu eläintenhoitajaksi on. Sain kuitenkin harmittavan vähän materiaalia, sillä iltapäivällä teimme vain jotain tylsiä äidinkielentehtäviä, joista ei oikein kiinnostavaa kuvamateriaalia olisi tänne saanut :D Joten tyydytään nyt vaan kertomaan noista eläintenhoitotunneista, jotka veivät puolet koulupäivästä.

Meillä siis on muutama tunti viikossa jaksosta riippuen eläintenhoitoa. Koulussa on paikka nimeltä Tassula, josta löytyy jos jonkinmoista elukkaa. Kaneja, marsuja, hamstereita, rottia, hiiriä, chinchilloita, deguja, gerbiilejä, frettejä, käärmeitä, kissoja, liskoja, selkärangattomia jne jne. Näitä sitten siivoillaan, ruokitaan, hellitään, aktivoidaan, hoidetaan kynsiä jne.

Tässä muutama kuva päivällä tavatuista elukoista.




Labyrintissä on kiva juoksuttaa pikkuisia herkkujen perässä, tällä kertaa houkuttimena oli omenanpaloja ja pähkinää. Joskus vähän fuskataan, ja kiivetään seinien yli, mutta ei se nyt niin justiinsa...



Parta-agama mutustelee torakkaa.


Degu tuijotteli minua pitkään vakavasti heinänkorsi pienessä käpälässään, mitäköhän se juoni?



Fretit olivat hyvin leikkisällä päällä, ja lelut saivat kyytiä.



Itä-Australian vesiagama paistatteli tyytyväisenä päivää lämpölamppunsa alla.



Kesyrotta oli heti häkin ovella vastassa, odotti varmaankin herkkuja. Poseerasi kameralle kyllä nätisti.




Erittäin kaunis japanilaiskuvioinen neitokainen nautiskeli annostaan, ja minä mokoma häiritsin sitä kameran kanssa.

Mukava koulupäivä ja varmaankaan ei ole vaikea arvata, mitkä ovat lempi tuntejani ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti